Närakuten

Lilleman fick besöka doktorn innan idag.
Krupp, dubbel sidig öroninflammation och kanske halsfluss.
Det är inte konstigt han e skruttig.

Även om jag själv jobbar inom vården och vet hur det är med stress, press och jobbiga patienter så måste jag säga att jag är sjukt besviken på Närakuten. Många gånger har vi åkt dit för barnen och oss själva. Framförallt när Mira var yngre och hade öroninflammation varannan vecka.

Men bemötandet och sättet dem talade på idag var något av de värsta. Sköterskan gnällde över primärvården som skickat dit oss och att hela organisationen höll på att falla sönder. Närakuten skulle enbart ha patienter med bröstsmärtor, andningsproblem, benbrott och svåra infektioner. 

Jag fick be snällt flertalet gånger om att hon skulle titta i halsen trotts att hon menade på att hon konstatera öroninflammation och då spelade ingen roll om han är ful i halsen för då tar penicillinet där med. Och hon sa att barn under två inte är fula i halsen.
Men tillslut titta hon och jojo han var svullen och ful i halsen. 

Tyst blev hon också när hon upptäckte i journalen att det var hon som missade hans öroninflammation i december för då ville hon inte kolla.

Fick en tid till läkaren och han konstaterade öroninflammation men han sa att dem enbart var rodnade medans sköterskan sa illröda. 
Läkaren vägra kolla halsen för "säger sköterskan att man är svullen så brukar man inte vara det". 
Penicillin fick vi inget utan "spricker det så spricker det". Gå till vårdcentralen annars. 
Något bättre än mollipect fick vi inte heller trots att Levi hosta så han blev blå. 

Att man inte får penicillin är ok det köper jag, man ska vara noga med mediciner men själva bemötandet, sättet de talade på gjorde mig spy färdig. 

Pratade med en annan kvinna som var där med sina två barn, hon var super arg efter att ha träffat sköterskan. 

Men men, nu ligger jag och Levi i sängen och ska försöka få lite sömn. 
Kategori: